Kostprijs EPC woningen

Kostprijs: 1 € per vierkante meter (btw inclusief)

Tijdens het opmaken EPC wordt de bruikbare vloeroppervlakte berekend.

Deze bruikbare vloeroppervlakte dient als basis om de prijs voor uw EPC te berekenen à rato van 1 € per m². De kostprijs van een EPC attest is dus goedkoper voor een kleine studio dan voor een grote villa. (Minimum prijs is 75€)

 

Heeft U een EPC nodig? Contacteer ons!

Werkwijze

Hoe groter de woning, hoe langer de keuring duurt, wat ook een invloed heeft op de uiteindelijke kostprijs.

Normaal duurt een EPC audit een uur tot enkele uren. Beschik je over bouwplannen, facturen of andere technische documenten waarop belangrijke informatie over de woning staat, dan kan de keuring sneller verlopen.

De energiedeskundige kan dan heel wat gegevens uit deze informatiebronnen halen en alles sneller invoeren in de berekeningssoftware. De deskundige hoeft dan minder inspecties zelf uit te voeren of metingen te doen.

Bovendien zal de energiescore realistischer zijn als je op voorhand al heel wat info over de woning ter beschikking kan stellen.

Bruikbare vloeroppervlakte

De bruikbare vloeroppervlakte is de som van de bruto-vloeroppervlakten van alle vloerniveaus binnen het beschermde volume die voldoen aan volgende voorwaarden:

– De ruimte is beloopbaar

– De ruimte is toegankelijk

– De vrije hoogte bedraagt minstens 150cm

Goedkoop EPC asbestattest Anzegem Deerlijk Harelbeke Izegem Kuurne Kortrijk Ledegem Lendelede Menen Oostrozebeke Roeselare Waregem Wevelgem Wielsbeke Zwevegem