Werkwijze asbestattest

Hoe wordt een asbestattest opgemaakt?

Van plaatsbezoek tot labo- en data analyse. In 5 eenvoudige stappen naar uw asbestattest.

Stap 1: opdrachtformulier

De eigenaar van het te onderzoeken pand ondertekend een opdrachtformulier. Hierin wordt duidelijk de opdracht en de omvang van de inventarisatie gedefinieerd.

Stap 2: vooronderzoek

De opdrachtgever zal aan de deskundige alle nuttige documenten bezorgen die relevant zijn voor het onderzoek. Hierbij denken we aan bouwplannen, lastenboeken… Deze documenten zijn noodzakelijk voor het vlotte verloop van het plaatsbezoek.

Stap 3: plaatsbezoek

De deskundige gaat de woning ter plaatse inspecteren. De eigenaar zorgt er voor dat alle ruimtes toegankelijk zijn en dat de deskundige op een veilige manier zijn onderzoek kan doen. Is dat niet het geval, dan kan de deskundige geen attest opmaken en zal een mogelijke verkoop van het pand niet kunnen doorgaan.

Stap 4: labo-analyse

De stalen worden door de deskundige naar een door Ovam erkend labo gebracht voor analyse.

Stap 5: data-analyse en opmaak attest

Na analyse door het labo van de afgenomen stalen en op basis van de verzamelde info tijdens het plaatsbezoek kan de deskundige alle data invoeren in een door Ovam beschikbaar gestelde database.
Nadat alle info werd ingevoerd kan het attest gefinaliseerd worden en overgemaakt aan de opdrachtgever.

 

Asbestattest nodig? Contacteer ons!

Hoeveel kost een asbestattest?

Meer informatie over het asbestattest

Hoe wordt een asbestattest opgemaakt?

Wat is asbest?

Goedkoop EPC asbestattest Anzegem Deerlijk Harelbeke Izegem Kuurne Kortrijk Ledegem Lendelede Menen Oostrozebeke Roeselare Waregem Wevelgem Wielsbeke Zwevegem