Energiedoelstellingen

 

Vlaanderen wil veel zuiniger omspringen met energie. Het is daarom belangrijk dat alle woningen in Vlaanderen energiezuinig worden. Tegen 2050 willen de overheid dat elke woning energiezuinig wordt gemaakt.

 

 

Wij geven U renovatie advies om te zorgen dat uw woning voldoet aan de energiedoelstellin

Om aan de energiedoelstelling 2050 te voldoen, zijn er twee mogelijke pistes.

Het volstaat om aan 1 van de 2 pistes te voldoen. Uw woning kan dus voldoen aan piste 1, zonder dat de woning een energielabel A haalt (piste 2). Dit is geen probleem: van zodra de woning aan één van beide pistes voldoet, is uw woning in orde met de energiedoelstelling.

Piste 1: elk onderdeel van de woning voldoet aan aparte eisen

  • Dak, vloer en muren: U = 0,24 W/(m²K)
  • Beglazing: Ug = 1,0 W/(m²K)
  • Vensters (= beglazing en raamprofielen samen): Uw = 1,5 W/(m²K)
  • Energie-efficiënte verwarmingsinstallatie
    • warmtepomp, condenserende ketel, micro-WKK, warmtenet of decentrale toestellen met een totaal maximaal vermogen van 15 W/m².

Piste 2: uw woning of appartement haalt het label A of A+.

Bij een EPC- of EPB-berekening wordt berekend hoeveel energie de woning verbruikt. Hierbij wordt rekening gehouden met de isolatiegraad, de verwarmingsinstallatie, de ventilatie, de zonne-energie of andere hernieuwbare energie, … 

Een energielabel A voor uw woning of appartement staat voor een EPC-score e van maximaal 100 kWh/m² (via EPC bestaande bouw) of een E-peil van maximaal E60 (via EPB-aangifte nieuwbouw of ingrijpende energetische renovatie).

Wenst u meer te weten? Neem contact via het contact formulier!