Opstellen EPC commercieel vastgoed

Wij maken een EPC op voor commerciële ruimtes of gebouwen. Dit is verplicht bij de verkoop of verhuur van commercieel vastgoed vanaf 2020. De nieuwe regeling is van toepassing op kantoren, handelsruimtes, panden met logeerfuncties, horecapanden en praktijkruimtes.

Voorwaarden:

  1. Het gebouw of gebouwdeel heeft een niet-residentiële bestemming,
  2. De bruikbare vloeroppervlakte van het gebouw of gebouwdeel is niet groter dan 500 m²,
  3. Het aaneengesloten niet-residentiële geheel dat het gebouwdeel bevat mag niet groter zijn dan 1000 m².

Merk op: de laatste voorwaarde is alleen van toepassing wanneer er in het gebouw meerdere niet-residentiële eenheden aanwezig zijn.


De troeven van het EPC

Het EPC is een instrument om kopers, huurders en eigenaars in één oogopslag te informeren over de energetische prestaties van een gebouw.

Net zoals op het EPC voor woongebouwen, krijgt u een label van A+ (zeer energiezuinig) tot F (zeer energieverslindend).

Het EPC voor kleine niet-residentiële gebouwen geeft aanbevelingen om te komen tot een energiezuinige renovatie. Ook verlichting krijgt hierbij aandacht. In een overzichtelijk stappenplan worden de meest prioritaire werken getoond. De bijhorende verbetering van het label wordt na de tabel weergegeven. In tegenstelling tot het EPC voor woningen worden in dit EPC geen prijsindicaties berekend voor de aanbevelingen.

Bekijk een type voorbeeld EPC

Heeft U een EPC nodig? Contacteer ons!

Hoeveel kost een EPC commercieel vastgoed?

Werkwijze

Goedkoop EPC Anzegem Deerlijk Harelbeke Izegem Kuurne Kortrijk Ledegem Lendelede Menen Oostrozebeke Roeselare Waregem Wevelgem Wielsbeke Zwevegem

Goedkoop EPC kantoor kantoren handel handelsruimte horeca restaurant praktijkruimte niet-residentieel hotel logeerfunctie winkel winkelruimte