Kostprijs EPC gemeenschappelijke delen

Kostprijs: Basisprijs 200€ + 20€ per wooneenheid of commerciële eenheid in het gebouw (btw incl)

Tijdens het opmaken EPC kijkt de energiedeskundige hoeveel wooneenheden en commerciële eenheden het gebouw met de gemeenschappelijke delen bevat. (bron=gebouwenregister)

Dit aantal wordt gebruikt als parameter in de prijszetting in combinatie met een basisprijs voor de opmaak van het grafisch dossier. De kostprijs van een EPC attest is dus goedkoper voor een kleine gebouw met 5 appartementen dan voor een groot gebouw met 25 appartementen en winkels.

Voor aanvragen buiten de regio Kortrijk, gelieve contact op te nemen

 

Het aanpassen van een door ons opgesteld EPC GD na renovatie kan steeds. Gelieve uw aanvraag te melden via het contactformulier. We maken een offerte in functie van de complexiteit van de aanpassing.

Heeft U een EPC nodig? Contacteer ons!

Werkwijze

Hoe groter het vastgoed, hoe langer de keuring duurt, wat ook een invloed heeft op de uiteindelijke kostprijs.

Normaal duurt een EPC audit een uur tot enkele uren. Beschik je over bouwplannen, facturen of andere technische documenten waarop belangrijke informatie over het vastgoed staat, dan kan de keuring sneller verlopen.

De energiedeskundige kan dan heel wat gegevens uit deze informatiebronnen halen en alles sneller invoeren in de berekeningssoftware. De deskundige hoeft dan minder inspecties zelf uit te voeren of metingen te doen.

Bovendien zal de energiescore realistischer zijn als je op voorhand al heel wat info over het vastgoed ter beschikking kan stellen.

De gemeenschappelijke delen van het gebouw bevatten sowieso het dak, de buitenmuren en de vloer. Ook de vensters, de deuren en de verlichting van de gemeenschappelijke (circulatie)ruimtes zoals deze van de inkomhal, de gang of een gedeelde (zit)ruimte. Naast de gebouwschil vallen ook de aanwezige collectieve installaties voor verwarming en de productie van warm water uit het stooklokaal hieronder. Tenslotte worden ook de gegevens over de installaties voor zonne-energie opgenomen.

 

Goedkoop EPC asbestattest Anzegem Avelgem Deerlijk Deinze Harelbeke Izegem Kuurne Kortrijk Ledegem Lendelede Menen Oostrozebeke Roeselare Waregem Wevelgem Wielsbeke Zwevegem