Uw Woningpas

Wat is een woningpas?

Een woningpas is een digitaal paspoort van een woning en bevat de informatie die de Vlaamse overheid over de woning ter beschikking heeft. U krijgt een woningpas voor elke woning waarvan u eigenaar bent. Zo kunt u gemakkelijk nagaan in welke mate de woning energiezuinig is, of de nodige attesten beschikbaar zijn voor verkoop of verhuur, enzovoort.

Kijk op woningpas.vlaanderen.be

Of log rechtstreeks in met uw digitale identiteitskaart via Mijn woningpas


 

Hoe kan ik mijn woningpas met anderen delen?

U kan uw woningpas delen met specifieke personen zoals kopers, huurders, architecten, aannemers, energiedeskundigen, makelaars, notarissen, …

Op de overzichtspagina van uw woningpas vindt u in het linkermenu (onderaan) en op de startpagina (onder ‘administratie’) de functie ‘deel mijn woningpas’. Vanaf dan wordt u stapsgewijs verder geholpen om uw woningpas te delen met anderen.

Per persoon maakt u een activatiecode of activatielink aan. Noteer die code of link in een e-mail en stuur die door naar de persoon. Opgelet: de link of code is slechts 1 week geldig. Nadat de persoon met wie u uw woningpas wenst te delen, de code of de link geactiveerd heeft en aangemeld is op de woningpas, heeft die toegang tot uw woningpas voor een door u ingestelde periode.